- Переглядів: 492
“Що обрати? Традиційну муровану піч чи сталеву сучасну євробуржуйку для опалення та приготування їжі.” – цим питанням зараз задається кожен, особливо, в цей нелегкий для нас час. Коли ми вимушені шукати альтернативні способи, щоб забезпечити себе теплом і можливістю готувати їжу цієї зими, в умовах постійних вимкнень електроенергії.
Постараємося, розповісти Вам більше про сталеві печі, їх переваги і недоліки, та, можливо, розвіяти деякі міфи пов’язані зі ними і мурованими печами.
Вартість покупки та встановлення
Ціна сталевих печей, на сьогодні, коливається: від найбюджетніших варіантів – від 7 до 10 тисяч гривень; до печей преміум сегменту – понад 100 тисяч гривень. Тут є простір де розгулятися, серед величезного асортименту, кожен зможе вибрати піч, яка задовольнить його потреби, а також буде “по кишені”.
При розрахунку ж ціни мурованої печі, потрібно також додатково враховувати: вартість матеріалів (кахлю, бетонної суміші, дверцят і т.д.), також вартість монтажу такої печі значно вища, ніж сталевої. Вартість такої печі може досягати – до 50 000 грн. і вище.
Отже, якщо Ви хочете, придбати піч для того, щоб перебути важкі часи, то бюджетна сталева буржуйка – Ваш варіант!
Встановлення печі
З вище сказаного, монтаж мурованої печі – це дуже складний та комплексний процес, Вам необхідно знайти хорошого майстра та всі матеріали, що вже забере у Вас дуже багато часу. Особливо під час сезону опалення, знайти не зайнятого, професійного майстра-пічника завдання ще те. Сам монтаж також може зайняти багато часу.
Із сучасною сталевою буржуйкою, все набагато простіше, все що потрібно – це під’єднати її до димохідної труби та користуватися нею. Отже, Ви зможете грітися пічкою, в той же день, що і придбали її.
З необхідного мінімуму матеріалів для під’єднання євробуржуйки – це сталева труба, коліно, ізоляція і все!
Крім того, сталеві печі значно мобільніші, при необхідності, легко від’єднуються та переміщуються в інше місце. Також, коли вона буде Вам не потрібна, то Ви зможете її продати.
Ефективність роботи
Технології не стоять на місці і ККД сучасних пічок досягає рівня – 70-85%. В умовах здорожчання вартості енергоресурсів, розумне та економне їх використання – це найпріоритетніше завдання.
Що повинне бути у сучасній пічці для максимально ефективної роботи:
- система вторинного допалу димових газів – реалізована подача вторинного повітря, яке допалює піролізні гази, які виділяються при горінні дров, значно збільшує ККД та зменшує викид шкідливих викидів у атмосферу;
- дефлектори – продовжують шлях проходження димових газів для більш ефективного відбору тепла;
- герметична камера горіння і подача повітря з вулиці – тільки при такому варіанті ефективність горіння та контроль над ним будуть максимальними. Крім того, не буде вигорати повітря з кімнати і зникає ризик потрапляння диму в кімнату.
ККД мурованих печей значно нижчий та ніколи не досягне такого рівня як у сталевих пічках. Герметичність мурованої печі реалізувати неможливо, як і допал газів. Також ефективність печі залежить від професійності майстра.
Акумуляція тепла
Єдине в чому можливо виграє мурована піч – це акумуляція тепла, хоч не все так однозначно. Мурована піч буде нагріватися дуже довго, приблизно, потрібно – до 3-х годин, щоб вона почала повноцінно виділяти тепло. Сталева ж пічка виділяє тепло одразу після розпалу – не потрібно чекати 3 години, щоб грітись.
Дехто скаже, що сталева піч гріє тільки коли горить. Але врахуємо 2 фактори: сталева піч, обладнана сучасними технологіями, може на одному завантаженні дров горіти дуже довго – до 5 годин. А також всі печі футеровані шамотом, який зберігатиме тепло після завершення горіння і, крім того є моделі, обладнані акумуляцією: оздоблені кахлем чи каменем, повноцінною акумуляційною масою та інше.
Приготування їжі
Приготування їжі, чи розгрів води – може бути не простим завданнм, в умовах вимкнень електрики. Саме для цього створені печі з варильною поверхнею і/або духовкою. Так, муровану піч теж можна обладнати варильною поверхнею і навіть випікати в ній страви. Проте така піч буде займати дуже багато місця.
Сучасні сталеві пічки можуть бути обладнані конфоркою для приготування їжі, або повноцінною варильною поверхнею з товстого сталевого листа або, навіть, зі склокераміки. А також духовкою, яка може бути розташована над камерою горіння, що дозволить печі не займати багато місця.
Зручність користування
Немаловажливий фактор – це зручність використання печі. Якщо піч не зручно обслуговувати, розпалювати, чистити – то користування нею буде тільки дратувати Вас. Сучасні сталеві печі, для зручності користування обладнані:
- великим оглядовим склом – дозволить насолодитись Вам горінням вогню, а також відслідковувати процес горіння;
- системою “чистого скла” – а щоб скло залишалось завжди чистим, воно обдувається повітрям і не забруднюється кіптявою, тому його не потрібно буде часто чистити;
- попільником – вмістимий попільник дозволить тримати піч в чистоті, його можна виймати і чистити навіть під час горіння печі.
Надіюсь ми змогли Вам допомогти у виборі пічки! Будемо раді Вас бачити в наших крамницях!
ПЕРЕЙТИ ДО ТОВАРУ "СТАЛЕВІ ПЕЧІ (ЄВРОБУРЖУЙКИ)"
Підписуйтесь на нас у соц. мережах:
А також звертайтесь до наших менеджерів, які нададуть Вам професійну консультацію: